Meie teisest ekspertlaagrist

21. novembril toimus meie selle õppeaasta teine ekspertlaager Vilkla Koolitalus. Kohal oli meid palju: 10 mentorit, 3 vabatahtlikku noort ning 20 õpilast (11 õpilast Haapsalu Põhikoolist, 3 õpilast Haapsalu Linna Algkoolist, 4 õpilast Noarootsi Koolist, 2 õpilast Haapsalu Nikolai Koolist ja 3 õpilast Palivere Põhikoolist).

Nagu ikka, ootas laagris osalejaid saabudes kerge kehakinnitus, peale mida võis tegevuste juurde edasi asuda. Aktiivset tegevust oli seekord palju. Noored jaotati gruppidesse ja seejärel suunduti õpitubadesse.

Kohal oli Foorumteater, mis läbi mõttetöö ja kehaliste harjutuste suunas noored osalusteatri kaudu läbi mängima probleemseid situatsioone. Karel Rahu viis läbi trummide õpitoa, kus esialgu tegeleti rütmiharjutustega ja seejärel said noored vastomandatud oskusi päris trummide peal proovida. Pärast oli tükk tegu, et trummikomplekt ära panna, sest mõned noored ei tahtnud enam trummimängu lõpetada :) Samal ajal mängiti ka lauamänge ja peab ütlema, et meie programmi noored on väga suured lauamängude fännid!

 

Peale õpitubades osalemist oli aeg korralikult kõhtu kinnitada. Seejärel suunduti ratsutama - seda olid noored terve päeva oodanud ning loomulikult meeldis see neile väga. Nad said ratsutada ning ise ratsutamist ka "juhendada."

Laagripäeva lõpetas Veikko Kõrv, kes rääkis noortega tunnetest ja emotsioonidest. Pärast seda oligi aeg peale teguderohket päeva koduteele suunduda.